Składniki:
- puszka czerwonej fasoli
- 4 łyżki miodu
- 6 łyżek mleka (może być roślinne)
- 3 łyżki oleju
- odrobina proszku do pieczenia
- 3 łyżki kakao
- 5 łyżek siemienia lnianego lub mieszankę nasion „Błonnik witalny”
- kawałek gorzkiej czekolady
Przygotowanie:
Fasolę odcedzamy i umieszczamy w misie blendera. Dodajemy pozostałe składniki i blendujemy na jednolitą masę. Jeśli mamy trudności z miksowaniem, możemy dodać jeszcze trochę mleka. Odstawiamy na kilka minut. W tym czasie kroimy na drobne kawałki czekoladę. Na blaszce rozkładamy papier do pieczenia i łyżką układamy niewielkie porcje ciasta. Lekko je spłaszczamy. Na wierzchu układamy po kilka kawałeczków czekolady. Pieczemy przez około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Mimo tego, że mogą wydawać nam się lekko miękkie wyciągamy je z piekarnika i studzimy.
Komentarze