Kolejny sukces gospodyń z Zimnej Wódki
W niedzielę, 25 września, w Poznaniu odbył się ogólnopolski konkurs "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów". Jego celem jest odkrywanie lokalnych i regionalnych wytworów przygotowywanych według tradycyjnych receptur. Podczas wydarzenia panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Zimnej Wódce odebrały nagrodę "Perła 2022" za policzki wieprzowe z ciapkapustą. Danie uznano za najlepszą polską potrawę regionalną.
- Towarzyszą nam niesamowite emocje. Nie spodziewałyśmy się, że nasze danie zdobędzie tak wielkie wyróżnienie. To dla nas ogromna duma, satysfakcja i motywacja do dalszej pracy i działania. Jesteśmy zadowolone i szczęśliwe, że doceniono nasze starania - mówi Beata Broncel, przewodnicząca Koła Gospodyń Wiejskich w Zimnej Wódce.
To kolejny sukces gospodyń z Zimnej Wódki. Kilka tygodni temu ich popisowa potrawa zdobyła uznanie podczas konkursu kulinarnego "Bitwa Regionów", który odbył się w Gogolinie. Gratulujemy!
Czytaj wszystkie najważniejsze informacje z powiatu strzeleckiego. Kup aktualne e-wydanie "Strzelca Opolskiego"!
Komentarze